isolerende raamfolie kopen om energie te besparen

Gasverbruik omlaag met isolerende raamfolie

Isolerende raamfolie is een effectief en betaalbaar middel om de warmte-isolatie van je huis te verbeteren en je stookkosten omlaag te brengen. Deze folie wordt ook wel venster isolatiefolie genoemd, en is een dunne folie die je aanbrengt op het glas van je ramen. Dit zorgt ervoor dat er meer warmte in huis wordt vastgehouden, vooral in de koude wintermaanden. Hierdoor heb jij een warm huis en bespaar je energie! Daarnaast ben je ook milieubewust bezig, want je kunt de verwarming lager zetten. Meer weten over de verschillende soorten venster isolatiefolie? En over de voordelen? Lees dan snel verder! 

Waarom kiezen voor isolerende raamfolie?

Venster isolatiefolie is een handig en makkelijk product dat je zo hebt aangebracht. Er zijn tal van redenen om te kiezen voor isolerende raamfolie:

  • Energiebesparing: Isolerende raamfolie helpt door warmte binnen te houden in de winter en buiten te houden in de zomer; dit leidt tot lagere energiekosten. Het is gebleken dat deze folie de energiekosten tot wel 15% kan verminderen.

  • Comfort: Door de warmte-isolatie van je huis te verbeteren, kan isolerende raamfolie ervoor zorgen dat het binnen aangenamer is.

  • Waardebehoud van je huis: Door de energiekosten te verlagen en de leefomgeving te verbeteren, kan isolerende raamfolie de waarde van je huis verhogen.

  • Gemakkelijk aan te brengen: isolerende raamfolie is gemakkelijk aan te brengen. Het enige wat je nodig hebt, is een schaar, een spuitfles met water en een spons of wisser.

Wat moet je overwegen bij het kiezen van isolerende raamfolie?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je dit product aanschaft. Dat zijn: 

  • Reflectiviteit: Sommige folies hebben een hoge reflectiviteit, wat betekent dat ze de zonnestralen afketsen en daardoor de warmte buiten houden. Dit is vooral nuttig voor ramen die veel zonlicht ontvangen.

  • Transparantie: Sommige raamisolatiefolies zijn volledig transparant, terwijl andere enigszins getint zijn. Kijk welke optie het beste bij jouw behoeften past. Als je bijvoorbeeld wilt dat de folie niet opvalt, kan je kiezen voor een transparante folie. Als je echter wilt dat de folie de zonnestralen blokkeert, kan je beter kiezen voor een getinte folie.

  • Duurzaamheid: Het is belangrijk om te kiezen voor een isolerende raamfolie die lang mee gaat en niet snel vervaagt of beschadigd raakt. Zoek naar folies die gemaakt zijn van hoogwaardig materiaal en die bestand zijn tegen vocht, UV-straling en andere omgevingsfactoren.

  • Prijs: Net als bij elk product, is de prijs van isolerende raamfolie iets om rekening mee te houden. Zoek naar een goede balans tussen prijs en kwaliteit en houd rekening met de langetermijnbesparingen die isolerende raamfolie kan opleveren.

  • Op maat gemaakte oplossingen: Sommige bedrijven bieden op maat gemaakte isolerende raamfolie aan die precies past op je ramen. Dit kan een goede optie zijn als je ramen van ongewone afmetingen hebt of als je specifieke eisen hebt voor de isolatie van je ramen.

Aanbrengen van de folie 

Isolerende raamfolie is gemakkelijk aan te brengen op je raam. Dit doe je zo:
  1. Zorg ervoor dat het raam vrij is van stof, vuil en vocht. Gebruik eventueel een raamreiniger om het raam te reinigen.

  2. Meet het raam op om te bepalen hoeveel folie je nodig hebt. Laat ongeveer een centimeter rondom het raam vrij om ervoor te zorgen dat de folie goed blijft zitten.

  3. Knip de folie op maat en laat ongeveer een centimeter rondom het raam vrij.

  4. Spuit het raam nat, dit kun je doen door een spuitfles met water te gebruiken. Hierdoor blijft de folie beter op het raam plakken.

  5. Plaats de folie op het raam en gebruik een spons of wisser om de luchtbellen weg te werken. Zorg er uiteindelijk voor dat de folie strak op het raam zit.

  6. Gebruik een schaar om het overtollige foliemateriaal weg te snijden. Zorg ervoor dat je de folie niet beschadigt tijdens het snijden.

  7. Laat de folie enkele uren drogen voordat je de ramen opent of sluit. Dit geeft de folie de tijd om goed te hechten aan het raam.

Zoals je kunt lezen is isolerende raamfolie een effectief en betaalbaar middel om de warmte-isolatie van je huis te verbeteren en de energiekosten omlaag te brengen. Dit product is zeker het overwegen waard als jij je kosten wilt verlagen en duurzaamheid belangrijk vindt. 

Terug naar blog

Bestel nu isolerende raamfolie

1 van 7